Oppskrift i Brewfather her
Bryggedag 24.09.2022
IBU : 25 (Tinseth)
BU/GU : 0.32
Farge : 50 EBC
Karbonering : 2.4 CO2-vol
Gravity før kok : 1.072
Original Gravity : 1.079
Final Gravity : 1.018
Gjærbare ingredienser (9.39 kg)
3.69 kg - Mash - Pilsner 2-Row 3 EBC (39.3%)
3.56 kg - Mash - Munich 14 EBC (37.9%)
1.4 kg - Mash - Caramalt 14 EBC (14.9%)
510 g - Mash - Melanoidin 70 EBC (5.4%)
230 g - Mash - Carafa III 1035 EBC (2.5%)
3.69 kg - Mash - Pilsner 2-Row 3 EBC (39.3%)
3.56 kg - Mash - Munich 14 EBC (37.9%)
1.4 kg - Mash - Caramalt 14 EBC (14.9%)
510 g - Mash - Melanoidin 70 EBC (5.4%)
230 g - Mash - Carafa III 1035 EBC (2.5%)
Humle
(45.8 g) 60 min - 20.8 g - Columbus (Tomahawk) - 14%
0 min - 25 g - Saaz - 4.5%
Gjær 3 pkg - Fermentis Saflager Lager W-34/70
(45.8 g) 60 min - 20.8 g - Columbus (Tomahawk) - 14%
0 min - 25 g - Saaz - 4.5%
Gjær 3 pkg - Fermentis Saflager Lager W-34/70
BIAB LeidØLv
Størrelse på brygg: 25 L
Kokestørrelse : 27.5 L
Volum etter kok : 25 L
Meskevann : 23.71 L
Skyllevann : 0 L
Skyllevannstemper.: 72 °C
Koketid : 75 min
Etterfyllingsvann : 11.43 L
Total vannmengde : 35.14 L
Meskeeffektivitet: 68.3%
Meskeprofil
High fermentability
74.4 °C - Innmesk temperatur
67 °C - 60 min - Mesketrinn
78 °C - 20 min - Utmesk
Størrelse på brygg: 25 L
Kokestørrelse : 27.5 L
Volum etter kok : 25 L
Meskevann : 23.71 L
Skyllevann : 0 L
Skyllevannstemper.: 72 °C
Koketid : 75 min
Etterfyllingsvann : 11.43 L
Total vannmengde : 35.14 L
Meskeeffektivitet: 68.3%
Meskeprofil
High fermentability
74.4 °C - Innmesk temperatur
67 °C - 60 min - Mesketrinn
78 °C - 20 min - Utmesk
Gjæringsprofil Ale 15 °C - 21 dager - Primær
Målinger
Mesk pH:
Kokevolum:
Gravity før kok:
Volum i kjele etter kok:
Original Gravity:
Gjæringskar-påfyll:
Gjæringskar-volum:
Final Gravity:
Flaskevolum:
Notater underveis:
Kl 09:13: Vann til oppvarming, bryggekjele og vannvarmer
Kl 09:58: Vannvarmer 80 grader, Meskevann 66 grader (skal opp til 74 grader)
Kl 10:09: Meskevann 75 grader
Kl 10:10: Starter tilsetting av malt
Kl 10:27: Mesketemperatur på 67 grader oppnådd, måtte justere med ca 1liter kaldt vann, gjorde også en liten omrøring.
Kl 10:27: Målte totalvolum til 30 liter (mesk og meskevann)
Kl 11:06: 32min gjenstående til utmesk: pH 6 SG:1060
Kl 11:42: SG målt til 1074
Kl 12:00 Ferdig mesket, volum vørter 16 L
Skylle til jeg får 27,5 l vørter til kok
Kl 12:28: Starter til kok OG 1060
Kl 12: , tilsetter humle1 etter 15 min
Tilsatte 454 g Golden Light maltekstrakt for å heve OG
Gjærnæring tilsatt 15 min før slutt
Kjøler ned til 65 grader før jeg lar det stå, tar ut humlefilter
OG målt med refraktometer, 1075
OG målt i målebeger: 1080
Lar stå i 3 uker
Målt OG 12.10: 1030
Foreløpig ABV 6,56%
Tapping 27.10
30x0,5L
15x 0,33L
Totalt 20L
Kommentarer
Legg inn en kommentar