LOGG:
16.30 Vann i kokekjele varmes opp 21,5L
16.30 Vann i vannvarmer varmes opp 10 L (har ikke målt nøyaktig, må ha vannkoker i bakhånd)
17-19: Rengjøring, testkjøring og klargjøring (og middag..)
Rengjør utstyr:
- Fylle plastbakk med vann og starsan
- Pumpe og slanger
- Platekjøler
- Gjæringskar
- Røresleiv
- Meskepose
- Malt
- Humlepose
- Lactol
- pH-strips
- Humle
- Vekt
- Refraktometer
19:10 Starter brygging, tilsetter malt. Starttemperatur er 70 grader, men denne vil synke når jeg tilsetter malt. Temperaturen sank til 65 grader, som skal holdes nå i 60 min.
19:18 Måler pH: 5.7
Tilsetter 2,5 mL Lactol
19:30 Koblet til pumpe for resirkulering
19:30 Målt pH: 5.5
19:30 Tilsetter 2,5 mL Lactol (til sammen 5 mL)
19:35 Målt pH: 5.2
Temperatur (kjele) : 65 grader
Temperatur mesk: 67 grader
Kl:20:14 Måler OG(ref.): 1.065
20:20 Meksing ferdig, klar for skylling
20:54 27 liter til kok
20:54 starter oppvarming til kok
21:00 Volum til kok: 27.5 L
21:00 OG før kok: 1.050
21:05 Starter koking
21:05 60 min kok, tilsetter 10 g Cent.
10 min kok, tilsetter gjærnæring (2,4 g) og protafloc (1/2 tall)
10 min kok, tilsetter 30 g Cent.
1 min kok, tilsetter 90 g Cent
22:05: Slutt koking
22:05: Volum: 25 L
22:05: OG (ref): 1.054
22:10 Kjøling, starter med noen minutter sirkulasjon, slik at hovedmesken synker. Deretter overfører til gjæringskar.
22.35 Ferdig, 20 L til gjæring
23:05 Ferdig vasket. Bryggedag slutt.
Evaluering:
- Mistet mye volum ved kjøling
- Bazooka var tett og bøyd oppover, pumpa tok inn luft fra enden av bazookafilteret som kom over vørteren
- Må få hurtigkoblinger, kanskje også en trippelkobling med ventil, slik at jeg slipper å koble om etter sirkulering.
- Gardenakobling til utløp fra platekjøler
- MÅ bruke humlefilter, bazooka blir tett og det blir low flow.
- Med humlefilter kan bazooka kobles fra. Bruk i stedet 90graders vinkel for å få ut mer av vørteren.
Etter gjæring:
14.4 Flasking
33x0,5
5x0,33 (til Per)
19liter utbytte
Kommentarer
Legg inn en kommentar