Så er tiden inne for å prøve Belgisk Pale Ale igjen. Forrige gang ble ølet infisert og måtte kastes.
Oppskrift her: https://share.brewfather.app/ruWapbQK8Ta8c5
Det var lett å holde mesketemperaturen. Starter med 24 liter vann på 69 grader og tilsatte mesken. Stabiliserte seg på 65 grader. Sirkulerte med pumpe og vørterlufter i lokket. Fungerte veldig bra.
Volum inkl. mesken: 28 L
Meskeslutt kl 20.37
pH: 5.2
OG:1.057
15 liter igjen etter å ha tatt ut meskeposen
Volum etter avrenning: 4 liter
Skyllevann på 72 grader: 8 liter
Total kokevolum: 27 L
Kokestart kl. 21.17
OG v/kokestart: 1.045
Tilsatte 35 g East Kent ved kokestart (første gang med Mangrove Jacks humlefilter)
Justerte ned mengden koriander til 10 g. (etter konsultasjon m/Facebook-forum)
Oppdaget at jeg har byttet om humlene. Ved kokestart ble det tilsatt 25 g Saaz.
Så da blir rekkefølgen
60 min: 25 g Saaz
10 min: 25 g Saaz
0 min: 35 g East Kent
Kokevolum ved slutt: 25 L (fordampet 2 L)
OG ved kokeslutt: 1.056 (mulig jeg må røre mer, eit meske lenger).
13.2: Målt SG: 1.012 v/19grader (vann ble målt til 1.004), korrigert til 1.016.
Temperaturkorrigert: 1.015
19.2: Målt FG1.012 v/20 grader
20.2: Flasking:
- 32x0,5L
- 7x0,33L (til Per)
- Totalt flaskevolum: 18,3 L
Evaluering:
- Sett opp humletilsettingene mer effektivt. Jeg begynte i feil ende.
- Synes kjølingen tar lang tid, selv om det er platekjøler. For å få vørteren kald nok, må flowen være veldig lav. Så jeg tror ikke platekjøler egentlig er så veldig effektiv for min del. Må i såfall være mye større platekjøler. Blir litt klønete etterpå, når jeg skal gjøre rent i kjøleren. Vanskelig å få til med høydeforskjell og lengde på slanger. Kanskje bedre å flytte alt bort i vasken.
- Veldig enkelt å ha montert hurtigkoblinger. Synes prosessen med pumpe og kjøling fungerte fint, bortsett fra kjøletiden.
- Litt lav OG etter koking. Mulig jeg må røre litt mer i mesken, eller meske lenger.
Kommentarer
Legg inn en kommentar