Smashing Centennial Apa - batch#7 - eget brygg


Smashing Cent #7 - 28. mars 2021

Laget i Brewfather
SMASHING Cent - 6.4%
Brygger: Leidolv Magelssen
Forfatter: LeidØLv

Størrelse på brygg: 23 L

Type: Kornbasert
IBU : 36 (Tinseth)
BU/GU : 0.6
Farge: 10 EBC
Karbonering: 2.4 CO2-vol
Gravity før kok: 1.053
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.011

Kokestørrelse: 28 L

Volum etter: kok25 L
Meskevann: 21.5 L
Skyllevann: 11.14 L
Koketid: 60 min
Total vannmengde: 32.64 L

10 EBC

Gjærbare ingredienser (6 kg)

6 kg - Pale Ale 6 EBC (100%)

Humle (130 g)

20 min - 10 g - Centennial - 10% (6 IBU) 

10 min - 30 g - Centennial - 10% (11 IBU) 

5 min - 90 g - Centennial - 10% (18 IBU)

Diverse

Mesk - 5 ml - Lactic Acid 80%

Gjær

2 pkg - Fermentis Safale American US-05

Brygghuseffektivitet: 72% Meskeeffektivitet: 75.1%

Meskeprofil

High fermentability
65 °C - 60 min - Temperatur

Gjæringsprofil

Ale
20 °C - 14 dager - Primær

Vannprofil

Default (Style - General)
Ca 100 Mg 15 Na 6 Cl 88 SO 158

SO/Cl-forhold: 1.8 Mesk pH: 5.29

Målinger

Mesk pH: 5.2
Kokevolum: 27.5
Gravity før kok: 1.050 

Volum i kjele etter kok: 25 

Original Gravity: 1.054 

Gjæringskar-påfyll: 

Gjæringskar-volum: 20 

Final Gravity: 1.014 Flaskevolum:

Bryggelogg

28. mars 2021 Bryggedato

28. mars 2021 Gjæringsstart

28. mars 2021 kl. 13:56

pH før justering: 5.7 pH etter justering: 5.2 OG før kok: 1.050
OG etter kok: 1.054 Volum før kok: 27.5L Volum etter kok: 25L

Volum til gjæring: 20L

11. april 2021 Flaskedato: utsatt

11. april 2021 kl. 18:44 Målt FG etter 14 dager, 1.014. ABV5,3%

14. april 2021 kl. 22:36 Flasking: 

33x0,5

5x0,33 (til Per)

19 liter utbytte

26. april 2021 kl. 22:33 Smakte første flaske. Mørkere enn ventet, helt klar og fin. Bitter på smak, halvtørr. God, blir bedre. Lite trykk i flaska, men hadde bra med kullsyre og fint skum. Fornøyd.

27. april 2021 kl. 22:32 Flaskene fikk etiketter

27. april 2021 kl. 22:34 Kalkulert: 

5,3 karb/100 ml

51 kcal/100 ml
5,3 % ABV
10 EBC

Kommentarer