Smashing Cent #7 - 28. mars 2021
Brygger: Leidolv Magelssen
Forfatter: LeidØLv
Størrelse på brygg: 23 L
Type: Kornbasert
IBU : 36 (Tinseth)
BU/GU : 0.6
Farge: 10 EBC
Karbonering: 2.4 CO2-vol
Gravity før kok: 1.053
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.011
Kokestørrelse: 28 L
Volum etter: kok25 L
Meskevann: 21.5 L
Skyllevann: 11.14 L
Koketid: 60 min
Total vannmengde: 32.64 L
10 EBC
Gjærbare ingredienser (6 kg)
6 kg - Pale Ale 6 EBC (100%)
Humle (130 g)
20 min - 10 g - Centennial - 10% (6 IBU)
10 min - 30 g - Centennial - 10% (11 IBU)
5 min - 90 g - Centennial - 10% (18 IBU)
Diverse
Mesk - 5 ml - Lactic Acid 80%
Gjær
2 pkg - Fermentis Safale American US-05
Brygghuseffektivitet: 72% Meskeeffektivitet: 75.1%
Meskeprofil
High fermentability
65 °C - 60 min - Temperatur
Gjæringsprofil
Ale
20 °C - 14 dager - Primær
Vannprofil
Default (Style - General)
Ca 100 Mg 15 Na 6 Cl 88 SO 158
SO/Cl-forhold: 1.8 Mesk pH: 5.29
Målinger
Mesk pH: 5.2
Kokevolum: 27.5
Gravity før kok: 1.050
Volum i kjele etter kok: 25
Original Gravity: 1.054
Gjæringskar-påfyll:
Gjæringskar-volum: 20
Final Gravity: 1.014 Flaskevolum:
Bryggelogg
28. mars 2021 Bryggedato
28. mars 2021 Gjæringsstart
28. mars 2021 kl. 13:56
pH før justering: 5.7 pH etter justering: 5.2 OG før kok: 1.050
OG etter kok: 1.054 Volum før kok: 27.5L Volum etter kok: 25L
Volum til gjæring: 20L
11. april 2021 Flaskedato: utsatt
11. april 2021 kl. 18:44 Målt FG etter 14 dager, 1.014. ABV5,3%
14. april 2021 kl. 22:36 Flasking:
33x0,5
5x0,33 (til Per)
19 liter utbytte
26. april 2021 kl. 22:33 Smakte første flaske. Mørkere enn ventet, helt klar og fin. Bitter på smak, halvtørr. God, blir bedre. Lite trykk i flaska, men hadde bra med kullsyre og fint skum. Fornøyd.
27. april 2021 kl. 22:32 Flaskene fikk etiketter
27. april 2021 kl. 22:34 Kalkulert:
5,3 karb/100 ml
51 kcal/100 ml
5,3 % ABV
10 EBC
Se for øvrig post fra bryggedagen Bryggedag #7 SMASHING CENTENIAL (kampenbrygg.blogspot.com)
Kommentarer
Legg inn en kommentar