Hva med ølflasker!?

Nye flasker koster ca kr. 9 pr stk, 24x0,5L hos Bryggselv.no Alternativt kan man hente gratis på Coop/Kiwi osv, men da risikerer man en del ekkel rengjøring (snus, sigaretter osv.)

Beste alternativ er å kontakte en lokal pub/restaurant og be om tomgods. Utfordringen er å få bort etiketter. Disse kan sitte veldig godt. Kan klare å få av etiketten med varmt vann i flaska og vannbad.
Limet kan evt. fjernes ved bruk av f.eks. Swix skirens. Løsemidler som kan virke er sitrusrens (appelsinolje), plastfjerner (inneholder renset bensin og glyserol).


bl.a. Fjerne etiketten - Fyll litt vatn i flaska og kjør den en omgang (30 -40 sek)i mikrobølgeovnen . Flaska blir glovarm og etiketten slipper taket :) men limet sitter igjen :( Fjerne limet - Sprut litt oppvaskmoddel (Zalo e.l) på limet (fortsatt varm flaske) og skrap med en glass skrape (til å fjerne maling på glass, eller belegg på komfyrer med keramisk topp). Det fjerne det meste av limet. Til slutt bruker jeg en grønn "skurepad" med Zalo for de siste limrestene. Bruk litt varmt vatn underveis i skuringen. Varme er et must for at limet skal slippe. Alt i alt bruker jeg ca 1-2 min pr flaske.

Alternative metoder:
  • Legg flasker i bøtte med varmt vann og evt. Zalo, la ligge i 24 t
  • Plasser flasker i stekeovn, etikett løsner og bruk Swix skirens til å fjerne etikett, evt. appelsinolje
  • Bruk mikrobølgeovn og skureklut


Kommentarer